DOLAR 32,3322 0.24%
EURO 35,0766 -0.15%
ALTIN 2.300,261,01
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başkan Büyükakın, Hacı Bektaş Veli Hazretlerinin huzuruna çıktı
  • Haber İdol
  • Gündem
  • Başkan Büyükakın, Hacı Bektaş Veli Hazretlerinin huzuruna çıktı

Başkan Büyükakın, Hacı Bektaş Veli Hazretlerinin huzuruna çıktı

ABONE OL
Eylül 4, 2022 11:00
Başkan Büyükakın, Hacı Bektaş Veli Hazretlerinin huzuruna çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başkan Büyükakın,  Anadolu'nun manevi mimarı, asırlardır sevgi ve hoşgörünün simgesi Hacı Bektaş Veli Hazretlerinin huzuruna çıktı.

 

Nevşehir’de Anadolu’nun manevi mimarı, asırlardır sevgi ve hoşgörünün simgesi Hacı Bektaş Veli Hazretlerinin huzuruna çıkan ve dua eden Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, canlarla da bir araya geldi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Hacı Bektaş ilçesine kazandırdığı Beştaşlar Tesisleri’nde inceleme de yapan Başkan Büyükakın, canların daha rahat konaklaması ve tesislerinden çok daha güzel faydalanması için bir dizi çalışmanın yapılacağını da açıkladı. “Hacı Bektaş’ta dualarla kurbanımızı kestik, canlarla paylaştık” vurgusu da yapan Başkan Büyükakın, “Lokmamıza icabet eden tüm dostlara teşekkür ederim. Birliğimiz ve dirliğimiz daim olsun” dedi.

 

HİZMETLERİNDEN DOLAYI BAŞKAN BÜYÜKAKIN’A TEŞEKKÜR ETTİLER

2005’ten bu zamana Cem Evleri ile birlikte Hacı Bektaş Veli’yi anma ziyaretleri düzenleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi,  bu yıl da Hacı Bektaş’a kazandırdığı ilk ve tek konaklama tesislerinde canları misafir etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren canlar, Başkan Büyükakın’a verdiği bu hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Kocaeli’ndeki Cem Evleri’nin başkanlarının da yer aldığı birliktelikte, kesilen kurbanlardan ve yapılan yemeklerden Alevi vatandaşlara ikramda bulunan Başkan Büyükakın burada yaptığı konuşmada, “Burada sizlerle birlikte olmak, lokmaları yemek çok güzeldi. Allah ziyaretinizi ve dualarınızı kabul etsin” şeklinde konuştu.

 

HACI BEKTAŞ-I VELİ HAZRETLERİNİN TÜRBESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Gün boyunca kendisine eşlik eden Hacı Bektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok’u da makamında ziyaret eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, ilçe merkezindeki esnaflara da bereketli işler diledi. Hacı Bektaş-ı Veli Hazretlerinin Türbesi’ni ziyaret ederek burada dualar da eden Başkan Büyükakın, o dönemi yansıtan Müze’yi de gezdi. Başkan Büyükakın’a, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cem Evleri Koordinatörü Mutlu Beyaz’da eşlik etti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.