DOLAR 32,3346 0.25%
EURO 35,0788 -0.16%
ALTIN 2.299,670,99
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Büyükşehir'den özel sporcuların masa tenisi turnuvası

Büyükşehir'den özel sporcuların masa tenisi turnuvası

ABONE OL
Mayıs 24, 2023 10:00
Büyükşehir'den özel sporcuların masa tenisi turnuvası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Büyükşehir tarafından özel çocuklar yapılan masa tenisi turnuvasında Türkiye Şampiyonası’na gidecek sporcuların belirlendiği turnuva heyecanlı anlara sahne oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Özel Sporcular Türkiye Şampiyonası’nda Kocaeli’yi temsil edecek masa tenisçilerinin belirlendiği turnuva, Seka Sporcu Eğitim Merkezi’nde (SEKASEM) düzenlendi. Kocaeli’deki özel eğitim kurumlarında ve spor kulüplerinde masa tenisi oynayan sporcuların 3 kategoride katıldığı turnuvada, 7 kulüpten toplam 37 özel sporcu yer aldı. Turnuvada başarı elde eden Mert Uruk, Enes Ufuk Altın, İbrahim Cem Kurtuluş, Özlem Çukur, Kübra Coşkun ve Nehir Ceren Mert, Türkiye şampiyonasında Kocaeli’yi temsil edecek.

TURNUVALAR ÖZEL ÇOCUKLARIN SOSYALLEŞMESİ İÇİN İYİ OLUYOR

Turnuvaların özel sporcular için sosyalleşmesi ve beden gelişimi için iyi bir araç olduğunu belirten Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Gökhan Yavaşer, “Özel çocukların spor yapmasının zorlukları var. Akranlarına göre gelişim bozukluğu olabiliyor. Ama bizler bu çocuklarımızın sosyal hayata entegrasyonunu sağlamaya çalışıyoruz. Spor ve turnuvalar özel öğrencilerimizin hem sosyalleşmesi hem de beden gelişimleri için harika oluyor. Bu sebeple başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Çok güzel bir turnuva oldu” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA GİDECEKLER

Şampiyonaya katılan tüm idareci antrenör ve sporcularımıza teşekkür eden Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Kocaeli İl Temsilcisi Hüseyin Dağdelen amaçlarının ‘spor engel tanımaz’ sloganıyla Spor Kenti Kocaeli’nde daha fazla özel sporcuya spor yaptırmak ve performans sporcusu çıkartmak olduğunu söyledi. Dağdelen, “Bu bağlamda bizlere destek olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a özel sporculara verdikleri destekten dolayı teşekkür ederiz. Ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübüne de yaptıkları misafirperverlik için ayrıca teşekkür ediyorum. Mental, down sendromlu ve otizmli sporcularımızın kendi alanlarında birinci olanlar Türkiye şampiyonasına gidecek” dedi.

ŞAMPİYON OLMAK İÇİN BİRBİRLERİYLE YARIŞTILAR

Turnuvada şampiyon olmak için birbirleriyle yarışan özel sporcuların maçlara adapte olması zaman zaman zorlaşınca devreye öğretmenleri girdi. Özel sporcuların öğretmenleri sporcuları motive edebilmek için hem alkışladı hem de izleyicilerden sporcuları kutlamaları için yardım aldı.

Özel Sporcular Türkiye Şampiyonası’nda Kocaeli’yi temsil edecek masa tenisçilerinin belirlendiği turnuvada dereceye giren sporcular

Down Erkekler

1- Mert Uruk Yaşama Sevinci SK

2- Oğulcan Öztürk Yaşama Sevinci SK

3- Samet Esastürk Gençlik Hizmetleri SK

4- Halil İbrahim Yüzgeç Yaşama Sevinci SK

Down Kadınlar

1- Özlem Çukur KBB Kağıtspor

2- Ayşe Hafza Kuşçu KBB Kağıtspor

3- Neva Kılıç KBB Kağıtspor

4- Çiğdem Akbulut KBB Kağıtspor

Mental Erkekler

1- Enes Ufuk Altın Gençlik Hizmetleri SK

2- Mutlu Kayahan KBB Kağıtspor

3- İlker Tüzer KBB Kağıtspor

4- Burak Tombaklar KBB Kağıtspor

Mental Kadınlar

1 Kübra Coşkun Köseköy Rehabilitasyon SK

2 Esra sezer KBB Kağıtspor

3- Ebru Türk KBB Kağıtspor

4- Deniz Kurtay Aile ve Sosyal Politikalar SK

Otizm Erkekler

1- İbrahim Cem Kurtuluş KBB Kağıtspor

2- Anıl Ege Aydın KBB Kağıtspor

3- Emir Aktaş KBB Kağıtspor

4- Eymen Murat Cancılar KBB Kağıtspor

Otizm Kadınlar

1- Nehir Ceren Mert KBB Kağıtspor

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.