DOLAR 32,3208 0.2%
EURO 35,0455 -0.28%
ALTIN 2.308,341,37
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Çorlu’nun Filizleri” Büyüyor: Öğrenci Sayısı ve Burs Bedeli Artırıldı

“Çorlu’nun Filizleri” Büyüyor: Öğrenci Sayısı ve Burs Bedeli Artırıldı

ABONE OL
Eylül 8, 2022 10:10
“Çorlu’nun Filizleri” Büyüyor: Öğrenci Sayısı ve Burs Bedeli Artırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çorlu Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda oy birliği ile alınan karar ile "Çorlu'nun Filizleri" projesi kapsamında karşılıksız yükseköğrenim bursu alacak öğrenci sayısı ile burs bedeli artırıldı.

 

2021-2022 eğitim ve öğretim yılında "Çorlu'nun Filizleri" projesi kapsamında başlatılan ve aileleri Çorlu'da ikamet eden ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine Çorlu Atatürk Evi'nden elde edilen gelir ile verilen "Yükseköğrenim Burs Yardımı" alan öğrenci sayısı ve burs bedelleri güncellendi.

 

Karar Oy Birliği İle Alındı

5102 sayılı Yükseköğrenim Öğrencilerine Burs ve Kredi verilmesine ilişkin kanun ve 5393 sayılı Belediye Kanunu hükümleri doğrultusunda Çorlu Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından alınan ve oy birliğiyle kabul edilen karar neticesinde "Çorlu’nun Filizleri" projesi kapsamında dokuz ay boyunca öğrenim bursu alan öğrenci sayısı 50’den 80’e çıkarılırken burs bedeli ise 500 TL’den 800 TL’ye yükseltildi.

 

Yeni Başvurular Ekim Ayında Alınacak

Çorlu Belediye Meclisi tarafından alınan karar doğrultusunda önceki dönemde burs almaya hak kazanmış ve eğitim hayatına devam edecek öğrencilere ilave olarak yükseköğrenim burs yardımından faydalanmak isteyen ihtiyaç sahibi üniversite öğrencileri, ekim ayı içerisinde yapılacak duyurunun ardından yükseköğrenim bursu için başvuruda bulunabilecekler.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.