DOLAR 32,3291 0.23%
EURO 35,0859 -0.14%
ALTIN 2.295,500,80
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Karşıyakalı Çocuklara Ağız ve Diş Sağlığı Taraması

Karşıyakalı Çocuklara Ağız ve Diş Sağlığı Taraması

ABONE OL
Kasım 23, 2022 11:30
Karşıyakalı Çocuklara Ağız ve Diş Sağlığı Taraması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karşıyaka Belediyesi’nin sağlık alanında hayata geçirdiği en önemli projelerden biri olan Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında belediyeye bağlı anaokullarında eğitim gören 180 çocuğun taraması gerçekleştirildi. Eğitim gören diğer öğrencilerin taramalarının da kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

 

FIRÇALAMA EĞİTİMİ VERİLDİ

Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Bülent Ecevit Kültür Merkezi içerisinde kurulan Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde çocuk diş hekimlerince gerçekleştirilen taramalarda çocukların diş ve ağız muayeneleri yapıldı. Öğretmenler çocukların mevcut ağız ve diş sağlıklarına ilişkin bilgilendirildi. Ardından hastalıkların oluşmadan önlenmesi amacıyla çocuklara hijyen eğitimi verilirken doğru diş fırçalama teknikleri de gösterildi. 

 

Konuya ilişkin merkezde görev yapan diş hekimi Ceren Pamuk düşüncelerini dile getirdi. Çocuklarda ağız ve diş sağlığı konusunda rutin taramaların önemine dikkat çeken Pamuk şu ifadeleri kullandı: “Çocuklarımız 6 ayda bir mutlaka diş hekimi kontrolünden geçirilmeli. Biz Karşıyaka Belediyesi çatısı altında ilk daimi dişlerin çıkmaya başladığı 6 yaş çok önemli bir dönem olduğu için bu gruptan başlayarak 12 yaşa kadar tüm çocuklarımızın ağız ve diş sağlığı için çalışmalarımıza yön veriyoruz. Doğru ve düzenli fırçalama alışkanlığı kazanmanın önemine dair farkındalık yaratmaya çalışıyoruz.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.