Online Okul Alışverişi

Okula dönüş heyecanı başladı! Okulların açılma günü giderek yaklaşırken öğrenci ve velileri okul alışverişi telaşı sardı. Öğrenciler bir yandan tüm eksikliklerini tamamlamaya çalışıyor, veliler ise bir yandan çocuklarının en iyi şekilde gelecek eğitim öğretim yılına en iyi şekilde hazırlanmaları için ellerin gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorlar. 3 aylık tatilin ardından eksiklikleri tamamlamak da pek kolay olmuyor. Kırtasiye fiyatları tüm sektörlerde olduğu gibi oldukça artmış durumda. Bu nedenle, veliler ve öğrenciler online kırtasiye alışverişi yapmaya yöneliyorlar. Pandeminin de yeniden hızla artmasıyla birlikte online kırtasiye alışverişi öğrenci ve veliler için mantıklı görünüyor. Biliyorsunuz ki online alışveriş çok kapsamlı ve uçsuz bucaksız bir nehir. Bu nedenle online alışverişinizi planlarken liste yapmanızı kolaylaştıracak konuları sizin için sıraladık.
  1. Kırtasiye Malzemeleri
Alışveriş listesine başlarken, olmazsa olmazımız kuşkusuz kırtasiye malzemeleri. Peki kırtasiye malzemeleri denilince neleri listemize eklemeliyiz? Tüm bu kırtasiye malzemelerini alışveriş yapacağınız sınıf, kademeye göre çeşitlendirebilirsiniz. Online kırtasiye alışverişi yaparken seçenekler daha çok olacağı için hem yorulmadan hem de zevkinize uygun şekilde kırtasiye alışverişinizi tamamlayabilirsiniz.
  1. Okul Çantası
Okul çantası kız ve erkek çocukları oldukça heyecanlandırıyor. Veliler okul çantasının sağlaması gereken özellikleri düşünürken erkek öğrenciler en havalı, kız öğrenciler ise en süslü çantayı arıyor. Erkek okul çantası kategorisine baktığımızda havalı arabalar, cesur kahramanlar veya hayvan resimleri dikkat çekiyor. Buna ek olarak, erkek okul çantası kategorisinde mavi ve siyah renkler ön planda olurken kız okul çantası kategorisinde daha çok pembe renk tonları ön planda oluyor. İnternette de okul çantası seçeneği oldukça fazla bulunuyor. Günümüzde veliler öğrencileri için hem en hesaplı hem de en dayanıklı okul çantasını arıyor. Okul çantası alırken veliler aşağıdaki noktalara dikkat etmelidir:
  1. Temel Okul Eşyaları
Okula dönüş alışverişimizi online yaparken temel malzemeleri bazen unutabiliyoruz. Okul açıldığında ihtiyaç duyabileceğimiz temel malzemeleri su matarası, resim çantası, kalemlik, beslenme örtüsü, beslenme çantası, beslenme kabı ve sırt çantası olarak sıralayabiliriz. Bu kategorilerde de kız ve erkek öğrenciler için seçenekler oldukça fazla.
  1. Öğrenciler için Hijyen Malzemeleri
Pandemi hijyenin önemini bize bir kez daha hatırlattı. Hijyen sosyal hayatın tüm alanlarında kuşkusuz en önemli faktörlerden biridir. Bu yüzden öğrencilerin okul çantalarından hijyen malzemelerini eksik etmemeleri gerekiyor. Temel olarak öğrencilerin çantalarında bulundurmaları gereken hijyen malzemelerini kolonya, el dezenfektanı, maske, ıslak ve kuru mendiller olarak sıralayabiliriz.  Öğrenciniz okula başladığında da bu tür hijyen malzemelerini sık sık ve yeteri kadar kullanmaları gerektiğini hatırlatmanız gerekiyor. Öğrenciler bazen okul yoğunluğunda hijyene dikkat etmiyor ve bunun sonucunda çeşitli hastalıklar kaçınılmaz oluyor. Gereken durumlarda dilerseniz öğrencinizin öğretmenlerinden bu konuda destek alabilirsiniz. Ayrıca, online okul alışverişi yaparken hijyen malzemeleri sık sık fırsat ürünleri kategorilerine giriyor ve genellikle hijyen malzemeleri normal market fiyatlarının çok altına bulunabiliyor. Bu indirimleri takip ederek fırsat ürünlerinden yararlanabilir ve bütçenizi bu konuda çok fazla aşmamış olursunuz.
  1. Kıyafet Alışveriş Listesi
Kıyafet alışverişimizi de online olarak yapmak mümkün. Kıyafet alışverişi yaparken listemize okul üniformasını, beden eğitimi dersleri için eşofman, günlük ayakkabı, spor ayakkabı, kız öğrenciler için toka, yedek kıyafetleri eklemeyi unutmayalım. Okula dönüş günleri yaklaşırken listenizde bulunması gerekenleri bu şekilde sıralayabiliriz. Peki online okul alışverişi yaparken nelere dikkat etmeliyiz?