DOLAR 32,3417 0.24%
EURO 35,1656 0%
ALTIN 2.303,181,14
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rektör Prof. Dr. Budak, “Alanında çığır açan bir akademiyi sektöre kazandırdık”

Rektör Prof. Dr. Budak, “Alanında çığır açan bir akademiyi sektöre kazandırdık”

ABONE OL
Aralık 9, 2022 07:10
Rektör Prof. Dr. Budak, “Alanında çığır açan bir akademiyi sektöre kazandırdık”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

EÜ Çeşme Turizm Fakültesinde Shipley Altındağ Gastronomi Akademisinin devir teslim töreni yapıldı

 

Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi bünyesinde kurulan Shipley Altındağ Gastronomi Akademisinin devir teslim töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Altı ay gibi kısa bir sürede tamamladığımız Gastronomi Akademisi ile gastronomi eğitiminde Türkiye’de bir ilk olan modeli hayata geçireceğiz.  Alanında çığır açacak böylesi bir akademiyi, turizm sektörüne kazandırmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

 

Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi bünyesinde 650 bin dolarlık bağışla, Nisan ayında temeli atılan ve alanında ilk olma özelliği taşıyan Shipley Altındağ Gastronomi Akademisinin devir teslim töreni yapıldı. Çeşme Turizm Fakültesi Yerleşkesinde gerçekleştirilen devir teslim törenine Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, Çeşme Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Tüzün, üniversite üst yönetimi, senato üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

“Çeşme’yi gastronomi merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz”

Ege Üniversitesi olarak bir ilke daha imza atmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Altı ay gibi kısa bir sürede tamamladığımız Gastronomi Akademisi ile gastronomi eğitiminde Türkiye’de bir ilk olan modeli hayata geçireceğiz.  Alanında çığır açacak böylesi bir akademiyi, turizm sektörüne kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Ülkemizin turizm alanındaki gelişimine önemli katkılar sunma hedefiyle, 2021 yılında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün kuruluşunu gerçekleştirdik. Bölümümüzün kuruluşunda hem gastronomi eğitimi alanında eğitim kalitemizi en üst düzeyde tutmayı; hem de Çeşme’yi gastronomi turizminin merkezi haline getirmeyi hedefledik. Bu hedeflerimiz kapsamında; 1 Nisan 2022’de açılışını yaptığımız ve eğitim malzemeleri, iş insanı Rahmi Koç tarafından sağlanan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Eğitim Mutfağı ile aynı gün; Gastronomi Akademisi’nin de temel atma törenini gerçekleştirdik. Ne mutlu ki bizlere Nisan ayında temellerini attığımız akademinin, Aralık ayında devir teslim törenini gerçekleştiriyoruz. 650 bin dolarlık rekor bir bağışla, Türkiye’nin en iyi gastronomi akademisinin kuruluşuna öncülük eden bağışçılarımız Richard Shipley ve eşi Feyza Altındağ Shipley’e şahsım ve Üniversitem adına en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum. Bizler de, vefamızın bir göstergesi olarak, akademimizin adını, Çeşme Turizm Fakültesi Shipley Altındağ Gastronomi Akademisi olarak belirledik” diye konuştu.

 

“Ülkemizin turizm hedeflerine önemli katkılar sunacağız”

Prof. Dr. Budak, “Gastronomi alanında örnek teşkil eden bir iş birliği ile gastronomi eğitimine yeni bir soluk kazandırmamıza vesile olan Çeşme Tarımsal Kalkınma Kooperatifimize, Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Tüzün Yüksel şahsında, içten teşekkürlerimizi sunarım. En üst teknoloji ile donatılmış, ekoloji dostu binamızın inşa edilmesine ciddi katkılar sunan, güçlü iletişimi ile üniversitemize bağış yapılasına öncülük eden Dekanımız Prof. Dr. Bilgehan Gültekin hocamıza, fakültemizin akademik ve idari personeline bir kez daha huzurunuzda teşekkür ederim. Gastronomi alanında nitelikli eğitimin öncüsü olarak ülkemizin turizm hedeflerine önemli katkılar sunacağına yürekten inandığım Gastronomi Akademisi’nin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 

“Hem Turizme hem gastronomi kültürüne katkı sağlayacak”

Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı ise “Shipley Altındağ Gastronomi Akademisi, fakültemizde gastronomi bölümünün öğrencilerle buluşmasına vesile oldu. İnşallah bahar döneminde de eğitim faaliyetlerine başlanacak. Akademimiz hem ülke turizmine hem de çok değerli coğrafyamızın gastronomi kültürüne katkılarda bulunacaktır. Buradan yetişen öğrencilerimiz, sektöre ve ülke ekonomisine fayda sağlayacaktır. Akademimizin faaliyetleri yöresel lezzetlerimizi tanıtacağı gibi gastronomimize de çeşitli kazanımlar üretecektir. Bu bağlamda ülkemizin daha müreffeh olabilmesi adına bir nebze olsun yarar sağlayacağını temenni ediyorum. Bu vesileyle kıymetli hayırseverlerimize, değerli Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a, Dekanımız Prof. Dr. Bilgehan Gültekin’e, fakültemizin öğretim üyelerine ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu yapılan hayrın, ilçemizde yapılacak olan diğer hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin ise, “Alanında ilk olma özelliğini taşıyan Shipley Altındağ Gastronomi Akademisini üniversitemize, ilçemize, şehrimize ve ülkemize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Sürecin en başından itibaren desteğini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a, akademimizin kurulmasında bağışlarıyla destek olan hayırseverlerimize, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesimi ile akademinin devir teslimi gerçekleştirildi. Akademinin anahtarı ve devir teslim belgesi; Çeşme Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Tüzün, bağışçılar Firuzan ve Murat Altındağ tarafından Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’a teslim edildi. Etkinlikte ayrıca dans ekibi tarafından zeybek gösterisi sunuldu. 

 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.