DOLAR 32,6023 0.38%
EURO 34,8397 0.29%
ALTIN 2.491,840,31
BITCOIN 21182074,33%
İstanbul
12°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Uçak Yolculukları İçin Bütçe Dostu Tavsiyeler

Uçak Yolculukları İçin Bütçe Dostu Tavsiyeler

ABONE OL
Ekim 31, 2022 08:28
Uçak Yolculukları İçin Bütçe Dostu Tavsiyeler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Her gün milyonlarca insanın ulaşımda kullandığı uçaklar diğer seyahat seçeneklerine kıyasla daha hızlı ve aynı zamanda konforlu bir araç olarak kendini öne çıkarıyor. Diğer taraftan uçakların biletleri diğer seyahat yollarından daha maliyetli oluyor. Fakat takip edilmesi takdirde ucuza uçak bileti de bulmak mümkün. Hatta iyi bir zamanlama ve araştırma ile diğer ulaşım yollarından daha uyguna bilet bulmak da mümkün. Hem konfor ve hız hemde ideal bir maliyet ile uçak seyahatinden daha iyi bir seyahat yolu yok denebilir. Peki göz önünde bulundurulması gerekenler nelerdir? Hangi kriterler göz önüne alınarak araştırılmalı ve bunların sonucunda ucuz uçak bileti bulunabilir? Bahsi geçen kriterler ve detaylar sayesinde ucuza uçak bileti bulmak ve ideal fiyata konforlu ve hızlı seyahat keyifle yolculuk etmenizi sağlıyor. İşte sizler için derlediğimiz kriterler, tavsiyeler ve dikkat edilmesi gereken noktalar!

Havalimanı Nerede?

Havalimanları genelde şehrin dış kısımlarında olduklarından dolayı yeri bilinse de havalimanına olan ulaşımın incelenmesi genelde unutuluyor. Havalimanının konumu bilinsede ulaşımın bilinmemesi genelde uçağı kaçırma korkusuna sebep oluyor, son anda yol tarifleri ile havalimanına gidilmesi tam bir stres kaynağı oluyor. En iyi seçenek havalimanına gidilmeden önce net bir şekilde havayolunun ulaşımında rotasını oluşturmak. Böylece sakince ve zamanında havalimanında olabilirsiniz. Örneğin İstanbul Bodrum uçak bileti aldığınızda havalimanlarına dikkat etmeniz gerekiyor. İstanbulda gideceğiniz yere hangi havalimanının daha yakın ve ulaşımının kolay olması çözmeniz gereken kriterlerden. İstanbul’un iki yakasında bulunan havalimanlarının birbirine uzaklığı yaklaşık 85 kilometre. Şehrin iki ucunda bulunan bu havalimanları ortasında kalan şehirde bir uçtan diğer uca gitmek ise epey zor oluyor. Buna göre hangi havalimanında ineceğinizi yada bineceğinizi kontrol etmek seyahatte her zaman konfor katıyor.

Erkenden Havaalanında Ol!

Özellikle ilk defa uçağa binecekler için mutlaka göz ardı etmemek gerekenlerden biri olan bu madde işe yarar bir etken. Havalimanlarının büyüklüğü gidiş ve geliş hatları bazen kafa karıştırıcı oluyor. Telaşa kapılıp yanlış kapılardan girmek mümkün. Böylece uçağa geç kalınabiliyor ve biletiniz yanabiliyor.

Havayolu Şirketlerinden En Uygun Fiyatları Karşılaştır

Ucuz uçak biletleri bulmanın yolu, düşük maliyetli havayolu şirketlerini bulmaktan geçiyor. Bu havayollarının sattığı hizmet sadece ulaşım olduğu için biletleri daha uyguna bulunabiliyor. Benzeri havayolu şirketleri eğer isterseniz yeme içme ve eğlence sistemleri gibi olanakları ekstra fiyatlarla sizlere sunabiliyor. Genelde 3 saate kadar kısa süreli uçuş gerçekleştiren bu havayolu şirketlerini tercih edip ucuz uçak biletleri ile kısa zamanda varmak istediğiniz noktalara varabilirsiniz. Havayolu şirketleri arasında düşük maliyetli ve geri kalan hizmetler için ekstradan ücretlendiren çok fazla şirket bulunuyor. Bu ekstralardan bir diğeri ise bagaj ücretlendirmeleri. Düşük maliyetli havalimanı şirketlerinden bazıları bagajınızın 15 kilogramı aşması durumunda ekstra ücret isteyebilir. Eğer seyahatinizde çok fazla eşya taşımıyorsanız bu tarz havayolu kanallarını kullanabilirsiniz.

Kapalı Sezon Biletleri

Uçak biletleri satışında sezon taleplerini göz önünde bulundurarak bilet satın almak avantaj sağlıyor. Kapalı sezonda bilet satın almak, sezon açıldığında bilet almaktan hem kolay oluyor hemde daha ucuza bilet bulunabiliyor. Örneğin Muğla yaz aylarında tatil cennetlerinden biri.

Muğla ucuz uçak bileti aradığınızda ne zaman aradığınız çok önemli. Tatil sezonu arama yaparsanız indirim olanaklarınız düşük iken, sezon başlamadan birkaç ay önce tatilinizi planlayarak biletinizi almanız ucuza gelecektir. Bir uçak bileti almak istediğinizde 3 ay önceden bilet almak genelde tavsiye edilen zamanlar arasında. Yada sezonda indirim ve kampanyaları takip ediyor ve haberdar olmak gerekiyor.

Uçak Bileti Arama Motorları

Ucuza uçak bileti arıyorsak en başta yapmamız gereken bir uçak bileti arama motoru kullanmak. Örneğin hepsiburadaseyahat ile gideceğimiz noktaları ve gitmek istediğimiz tarihleri belirledikten sonra hepsiburadaseyahat bize hangi havayolu şirketinin ne kadara bilet sattığını gösterecektir. Uçuş süreleri ve varış zamanı gibi kritik bilgiler sayesinde yolculuğumuzun her noktasını planlayarak sürprizlere fırsat vermeden hızlı bir şekilde tamamlamakta yardımcı olur. Ekonomi standart ve business seçenekleri ile istediğiniz filtreleri ekleyerek size göre en ideal seyahati planlamanız da hepsiburadaseyahat oldukça yardımı dokunacak uçak bileti arama motorlarından biridir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.