DOLAR 32,5760 0.27%
EURO 34,9968 0.06%
ALTIN 2.459,270,96
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ucuz Uçak Bileti

Ucuz Uçak Bileti

ABONE OL
Aralık 26, 2022 18:40
Ucuz Uçak Bileti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Neredeyse herkes ucuz uçak bileti satın alabilmek için internette birçok araştırma yapıyor. ‘Ucuza Tayland uçak bileti nasıl alırım?’,’Bileti erken rezervasyondan alsam daha mı ucuz olur?’ bu soruların cevabı ne yazık ki çoğu zaman ‘hayır’ olur çünkü havayolu firmalarının bu şekilde uygulamış olduğu bir prosedür yoktur. 1 yıl öncesinde çok ucuza almış olduğunuzu düşündüğünüz ucuz uçak bileti 2 ay öncesinde çok daha uygun fiyatla karşınıza çıkabilir. Başka yerlerde yazan ‘Ucuz uçak bileti satın almak için planladığınız seyahatten 4 hafta önceki ilk Perşembe’nin sabah 10:00-12:00 saat aralığında aramalarınızı yapmalısınız’ gibi hurafelere inanmayın. Uçak bileti arz ve talep orantısında olduğundan fiyatlar da buna göre şekillenmektedir. Yani sitede gezinirken uçak biletlerinde saniyelik farklar bile görmeniz mümkündür. Bu nedenle uçak biletine ayırdığınız bütçe her ne kadar ise bilet alabileceğiniz fiyata düştüğü an almanız sizin için en avantajlı seçim olacaktır. Bu zaman dilimi 6 ay da olabilir 6 gün de. Özellikle tatil dönemlerinde ve haftasonları talebin yüksek olması sebebi ile uçak bileti fiyatları da daha yüksektir. Fakat hafta içi bir güne baktığınızda aynı biletin daha uygun fiyatlı olduğunu göreceksiniz. Bu yüzden uçak biletiniz size değil siz uçak biletine uymalısınız. Havayolu firmalarının yapmış olduğu ucuz uçak bileti kampanyalarında bile kampanya dönemi bulunmaktadır. Dolayısıyla uçak biletinizi bu dönemlerde satın almanız seyahat harcamalarını azaltmaya yardımcı olacaktır. 

 

Ucuz uçak bileti satın alamayan kişilerin en sık yaptığı hatalardan biri havalimanı seçimidir. Örneğin, İstanbul İtalya uçak bileti almak isteyen bir kişinin Linate Havaalanından ziyade Malpensa veya Bergamo Havaalanlarının da biletlerini de araması ucuz bilet bulmak açısından faydalı olacaktır. Bazen bir havalimanı pahalıyken ona yakın bir diğer havalimanı daha ucuz olabilir. Bunun en görünür sebeplerinden biri bazı noktalara uçan havayolu firmalarının o havalimanında tekelleşmesidir. Yakın olan diğer havalimanı birden fazla havayolu firması ile çalışıyorsa fiyat rekabeti sebebiyle uçak bileti fiyatları daha ucuz olacaktır. Bazı durumlarda bir şehirde birden çok havalimanı olması ikinci havalimanı uçak biletlerinin daha uygun fiyatlı olmasına sebep olur.

Rezervasyon

Ulaşım, konaklama yada yeme-içme organizasyonlarında yer ayırtma işlemine rezervasyon denir. Havayolu seyahatlerinde rezervasyon yaptırmak ucuz bilet yakalamaya ve o fiyatı sabitlemeye yarar. Böyle durumlarda ileri tarihlerde planlamış olduğunuz seyahatleriniz için daha ucuz uçak biletine sahip olma şansınız olur. Talebin çok olduğu dönemlerde rezervasyon süresi sınırlıdır. Bu gibi zamanlarda ücretli rezervasyon ile uçak biletinin fiyatını sabitleyebilir ve satın alma zamanı yaklaştığında haberdar olabilirsiniz.  

Uçak Bileti Satın Almak

Günümüz teknolojisinde biletini havayolu şirketinden alan ya da seyahat acentelerine telefon edip uygun fiyat arayışında olan insan yok denecek kadar az durumda. Uçak bileti satın almak için en uygun platform olan HepsiBurada Seyahat ile kalkış ve varış noktasını seçerek geniş arama motoru ile uygun filtreleme yöntemlerini kullanarak size en uygun uçak biletlerini inceleyebilir ve hatta online olarak saniyeler içerisinde biletinizi satın alabilirsiniz. Havayolu firmasının kendi web sitesinde sattığı bileti daha uygun fiyata bir acentede görmeniz mümkün değildir. Havayolu firması uçak bileti ücreti ve hizmet bedelinin toplamı kadar bizden ücret isterken acentelere hizmet bedeli olmadan satış yapma hakkı verir. Acenteler ise kendi hizmet bedelini uçak bileti fiyatının üzerine ekleyerek satış yapıyor ve maalesef ki bu da hiç yolcu dostu olmaz. Uçak bileti satın almanın bir diğer alternatif yolu da kredi kartı puanları veya millerle ucuz uçak bileti satın almaktır. Alışveriş yaparak, kampanya takibi yaparak kredi kartlarında biriken puanlar veya miller ile uçak bileti satın alabilirsiniz. Ayrıca havayolu firmalarına veya seyahat acentelerine üye olmanız durumunda belirli dönemlerde yapılan kampanyalardan mail, web sitesi ya da sosyal medya aracılığıyla faydalanabilirsiniz. Sosyal medya hesaplarını veya web siteyi günlük takip etmeseniz bile gönderilen mail sayesinde tüm kampanyalardan haberdar olabilirsiniz.

Bilet Sorgulama

Yukarıdaki bilgiler ucuz bilet almanıza yardımcı olduysa eğer gelin bir de satın almış olduğunuz biletin teyidini nasıl yapacağınızı size anlatalım. Uçak biletini eğer havayolu firmasından satın aldıysanız size uçuş bilgilerinin bulunduğu bir e-posta gönderilecektir. Bu e-posta içerisinde PNR kodu yer alacaktır. Bu PNR kodu ile havayolu firmasından biletinizin teyidini sağlayabilirsiniz. Eğer ki biletinizi acenteden satın aldıysanız acente de size aynı şekilde e-posta gönderilecektir. Ancak bazen acenteler havayolu PNR kodu vermek yerine kendilerine ait PNR kod ya da referans numarasını verebiliyor. Böyle bir durumda uçak biletini satın almış olduğunuz havayolu firmasının müşteri hizmetlerini arayarak uçuşunuzun detayları ve kimlik bilgilerinizle havayolu firmasına ait PNR kodunu isteyebilirsiniz.  

Check-in

Havayolu firmalarının web siteleri üzerinden ve ya mobil uygulamalarını kullanarak bilet bilgileriniz ile online check-in yapabilirsiniz. Bu sayede bagajınız yok ise havalimanına gittiğinizde kontuar sırası beklemeden uçağa ilerleyebilirsiniz. Online check-in işlemleri genellikle uçuş saatinden 24 saat önce açılır. Elbette bu durum uçak biletini satın almış olduğunuz havayolu firmasına göre değişkenlik göstermektedir. Bazı havayolu firmaları check-in işlemlerini 1 hafta öncesinde bile aktif edebiliyor. Online check-in için e-bilet numaranız ve PNR koduna ihtiyacınız bulunuyor.

Pasaport ve Vize

Eğer yurt dışı seyahat planlıyorsanız öncelikle pasaportunuzun süresini kontrol etmelisiniz çünkü pasaportunuz yok ise yurtdışı (bazı ülkeler hariç) seyahat edemezsiniz. Sonrasında gitmek istediğiniz ülkenin vize prosedürlerini öğrenmelisiniz. Havalimanına gitmeden hatta uçak biletini satın almadan önce pasaport ve vize kontrollerinizi mutlaka yapmalısınız. Pasaport kontrolünde seyahate dair sorular gelebilir. Örneğin, seyahatinizin amacı ve nerede kalacağınızla ilgili sorularla karşılaşabilirsiniz. Gideceğiniz ülkenin dilini bilmiyor dahi olsanız böyle durumlarda mümkünse İngilizce cevap vermenizi tavsiye ediyoruz. Eğer dil bilmiyorsanız dil bilen birinden yardım alabilirsiniz. Uçaktan indikten sonra yazılı ve sözlü yönlendirmelerle bagajınızı teslim alacağınız noktaya doğru ilerleyebilirsiniz. Eğer uçuşunuzu aktarmalı olarak gerçekleştirecek iseniz transit vize konusunu mutlaka kontrol etmelisiniz. Transit vize aktarmalı uçuşlarda ilk gittiğiniz ülkenin istemiş olduğu bir tür vizedir. Bir çok ülke, havalimanından çıkış yapmadığınız sürece sizden transit vize istemez fakat bazı durumlarda gereklilikler doğabilir. Bundan dolayı seyahatinizi planlarken aktarma yapacağınız ülkenin transit vize prosedürlerini araştırmanızı öneriyoruz. Herhangi bir sorunla karşılaşmamak adına aktarma yapacağınız ülkenin konsolosluğundan veya web sitesi üzerinden kontrol sağlayabilirsiniz.

Yurt Dışı Çıkış Harcı 

Yurt dışına çıkış yapmadan önce yurt dışı çıkış harcınızı da mutlaka ödemeniz gerekmektedir. Bu harcı havalimanında bulunan yurt dışı çıkış harcı masalarına ya da öncesinde banka şubelerinden ödeyebilirsiniz. Bu harcı ödeyebilmek için pasaportunuz mutlaka yanınızda olmalıdır. Eğer ödemenizi banka şubelerinden yaptıysanız ödediğinize dair banka dekontunu almayı unutmayın.

Seyahat Sigortası

Yurt dışı seyahatlerinizde bagaj kaybı ve sağlık problemleri gibi bir takım sorunlarla maddi kayıplarla karşılaşmak istemiyorsanız seyahat sigortasını mutlaka yaptırmalısınız. Uçak biletinizi satın alırken yaptıracağınız seyahat sigortası size seyahatiniz boyunca hastalık vs. gibi birçok durumda yardımcı olacaktır. Tıbbi ihtiyaçlar, bavul kaybı gibi pek çok durumda seyahat sigortası devreye girecektir. 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.