DOLAR 32,3900 0.2%
EURO 35,0911 -0.04%
ALTIN 2.324,920,25
BITCOIN %
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“22. Ulusal Astronomi Kongresi” EÜ ev sahipliğinde başladı

“22. Ulusal Astronomi Kongresi” EÜ ev sahipliğinde başladı

ABONE OL
Eylül 7, 2022 09:10
“22. Ulusal Astronomi Kongresi” EÜ ev sahipliğinde başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ege Üniversitesi (EÜ) Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü, Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Türk Astronomi Derneği (TAD) iş birliğinde düzenlenen “22. Ulusal Astronomi Kongresi (UAK)” ve “11. Ulusal Astronomi Öğrenci Kongresi” başladı. Prof. Dr. Yusuf Vardar -MÖTBE- Kültür Merkezi’nde yapılan kongrenin açılışına; EÜ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçer Ayaz, Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü ve 22. Ulusal Astronomi Kongresi Başkanı Prof. Dr. Ömer Lütfi Değirmenci, 22. Ulusal Astronomi Kongresi Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Dursun Koçer, Türk Astronomi Derneği Başkanı Prof. Dr. İbrahim Küçük, EÜ Fen Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Esin Sipahi, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

 

         Kongrenin açılışında konuşan EÜ Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ömer Lütfi Değirmenci, “Astronomi camiasının 1970’li yıllardan itibaren başlangıçta farklı isimlerle gerçekleştirdiği bilimsel toplantılar, günümüzde UAK adını aldı. Ege Üniversitesi olarak, her iki yılda bir farklı üniversitelerdeki astronomların ev sahipliğinde gerçekleştirilen bu kongrelere dördüncü kez ev sahipliği yapıyoruz. Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü olarak, ‘22. UAK’ ile ‘11. Ulusal Astronomi Öğrenci Kongresi’ne ev sahipliği yapmaktan heyecan ve gurur duyuyoruz. Bu vesileyle kongremiz bilim kurulu üyelerine, yerel düzenleme kurulunda özveriyle çalışan bölüm öğretim elemanlarımıza ve kongre boyunca bizlere yardımcı olmak için bu salonda olan lisans ve lisansüstü öğrencilerimize çok teşekkür ediyor, tüm misafirlerimiz için verimli bir kongre olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

 

         Prof. Dr. Lütfi Değirmenci, “Bilindiği üzere bu sene güzel şehrimiz İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıldönümüdür. Bu nedenle kongre sonrasına denk gelen 9 Eylül günü ve içine alan haftada 100’üncü yıldönümü etkinliklerinin siz misafirlerimizin ilgisini çekeceğini düşünüyoruz. Bugün burada birlikte olmamızda emeği ve desteği olan başta EÜ Rektörlüğüne ve Rektör Sayın Prof. Dr. Necdet Budak’a, Fen Fakültesi Dekanlığı ve Dekan Sayın Prof. Dr. Dinçer Ayaz’a, TAD’a ve Dernek Başkanı Prof. Dr. İbrahim Küçük’e, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

         Katılımcılara piyano dinletisi sunan Piyanist Ayşe Ezgi Değirmenci’ye, Prof. Dr. Ömer Lütfi Değirmenci tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.“22. Ulusal Astronomi Kongresi” ve “11. Ulusal Astronomi Öğrenci Kongresi” 8 Eylül’e kadar   EÜ Prof. Dr. Yusuf Vardar -MÖTBE- Kültür Merkezi’nde devam edecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.