DOLAR 32,3337 0.24%
EURO 35,0471 -0.25%
ALTIN 2.281,460,18
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın’ın 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu Mesajı
  • Haber İdol
  • Gündem
  • AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın’ın 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu Mesajı

AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın’ın 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu Mesajı

ABONE OL
Eylül 9, 2022 07:40
AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın’ın 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anadolu’nun her bir karış toprağında atalarımızın canları pahasına verdikleri kurtuluş mücadelesinin nirengi noktalarından biri; Dumlupınar’da ve Sakarya’da alınan kutlu zaferlerin İzmir’de yankılanan sesi 9 Eylül İzmir’imizin işgalden kurtuluşunun 100. Yılı kutlu olsun!

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hafızalarımızından silinmeyen ‘Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri!’ sözü ve Hasan Tahsin’in attığı ilk kurşun ile sembolleşen bağımsızlık yolculuğu Cumhuriyetimizin habercisi olmuştur. Bağımsızlık ateşini harlayan İzmir’in kurtuluşu Lozan Barış Anlaşması’na uzanan bağımsızlık sürecini başlatmıştır.

 

İzmir kurtuluşun binlerce isimsiz kahramanını, Fahrettin ve Mürsel Paşaları, Ahmet Zeki Bey ve Yüzbaşı Şerafettin Beyleri ve Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihe kazınan “Bütün cihan işitsin ki efendiler, artık İzmir hiçbir kirli ayağın üzerine basamayacağı kutsal bir topraktır” sözünü asla unutmayacaktır.

 

Güzel İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklalin ve kurtuluşun tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.