DOLAR 32,3297 0.24%
EURO 35,0672 -0.18%
ALTIN 2.295,850,82
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ege Bölgesi tarım ve gıda sektörünün gözde laboratuvarı

Ege Bölgesi tarım ve gıda sektörünün gözde laboratuvarı

ABONE OL
Eylül 8, 2022 09:20
Ege Bölgesi tarım ve gıda sektörünün gözde laboratuvarı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ege Üniversitesi (EÜ) Ziraat Fakültesi Tarımsal Analiz Laboratuvarı (AGROLAB) üreticilerden tüketicilere, özel sektörden kamu kurum ve kuruşlarına yönelik tarım-gıda alanında analiz hizmeti vermeye devam ediyor. TÜRKAK onaylı ISO 9001:2015  “Kalite Yönetim Sistemi” belgesi alarak akreditasyon altyapısını hazır hale getiren AGROLAB; toprak, bitki, su ve moleküler düzeyde analizler ile tarım ve gıda sektörüne yönelik hizmetlerini sürdürüyor. 

 

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Banu Yücel, “Ülkemizin tarım alanında kurulan ilk fakültelerinden olan Ziraat Fakültemiz, bir yandan programlarının akreditasyonuna yönelik çalışmaları yürütürken diğer yandan da laboratuvar altyapısını güçlendirmeye, verilen hizmetlerin kalitesini artırmaya devam ediyor. Fakültemizin altı bölümünün akreditasyonunu aldık. Diğer bölümlerimizin de kalite süreçlerini sürdürüyoruz. Tüm programlarıyla akredite olan ülkemizdeki ilk Ziraat Fakültesi olma hedefimize çok yakın olduğumuzu ifade edebilirim. Öğrencilerimizin, araştırmacılarımızın daha donanımlı laboratuvarda çalışmalarını yürütebilmeleri için tüm birimlerimizin kalite standartlarını sürekli güncelliyoruz. Fakültemiz Tarımsal Analiz Laboratuvarı da tarım-gıda alanında analiz hizmeti veriyor. Fakültemizin akademik altyapısını ve köklü bilgi birikimini hem kamu kurumları ile hem özel sektörle paylaşmayı sürdüreceğiz  ” diye konuştu. 

 

Laboratuvarın hizmetleri ile ilgili bilgi veren AGROLAB Birim Sorumlusu Öğr. Gör. Dr. Seda Erdoğan Bayram, fakültenin merkez laboratuvarı olarak tarımsal ürünlerin toprak bitki su analizleriyle, tarımsal ürünlerin  verimlilik ve kalite analizlerini yaptıklarını, yetkinliklerinin bu yönde olduğunu, spesifik bir takım cihazlarla tarımsal ürünlerin kalitesine yönelik biyokimyasal analizler gerçekleştirdiklerini söyledi.

 

Laboratuvar bünyesinde bulunan cihazlarla yağ bitkilerinde bulunan uçucu ve esansiyel olan yağların özellikle parfüm, kozmetik, ilaç sanayisinde yaygın kullanılan bitkilerin analizini yaptıklarını ifade eden Öğr. Gör. Dr. Erdoğan Bayram, süt ve et ürünlerinde de kolesterol analiz çalışmalarında bulunduklarını söyledi.

 

Ege Bölgesi’nin ilk GDO Analizleri yapan Laboratuvarı

Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO) ile alakalı çalışmalar da yürüten, İzmir’in ilk laboratuvarı olduğunu vurgulayan Öğr. Gör. Dr. Erdoğan Bayram, ICP ve PCR gibi üst düzey teknolojik aletleri kullandıklarını dile getirdi. AGROLAB bünyesinde bulunan Toprak – Bitki Hazırlık Laboratuvarı, ICP – OES Laboratuvarı, GC-FID, HPLC Laboratuvarları ve REAL-TIME PCR Laboratuvarında hem kurum içi hem de kurum dışından araştırmacılar akademik anlamda çalışmalar yürütüyor.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.