DOLAR 32,5570 0.27%
EURO 34,7637 0.05%
ALTIN 2.485,340,95
BITCOIN 20647333,56%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hafta Sonu Kaçış Rotası

ABONE OL
Eylül 1, 2022 20:17
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hafta Sonu Kaçış Rotası

Hafta sonları sevdiklerimizle vakit geçirdiğimiz ya da kendimize özel anlar biriktirdiğimiz zaman dilimidir. Elbette ki böyle zamanları iyi değerlendirmek beraberinde önemli kazanımları getiriyor. Bu noktada uçak bileti almaktan tutun da otel rezervasyonunu yaptırmaya varıncaya kadar pek çok ayrıntıya dikkat etmek her zaman önerilmektedir. Ancak bu sayede keyifli bir tatil rotasını oluşturuyor olmanız mümkün olacaktır. Peki; hafta sonu kaçış rotası tercihlerinde nelere dikkat etmek gerekiyor? İşte ayrıntılar!

Hafta Sonu Kaçış Rotası Tercihlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dikkate almamız gereken ilk şey, yanımızda sahip olacağımız şeylerin bir listesinin olması gerektiğidir. Bunun nedeni, seyahatimiz sırasında hiçbir şeyi kaçırmamamızı sağlamak için bunlardan bazılarının çok önemli olmasıdır. Bu aşamada ihtiyacımız olan ilk şey bir konaklama yeridir. Çünkü nerede kalacağınızı bilmiyorsanız tatile çıkmanın bir anlamı olmayacak! Burada birçok farklı konaklama türü hakkında bilgi bulmak için ayrıntılı bir araştırma sürecini yakından takip etmelisiniz. Bu aşamada birbirinden farklı oteller, pansiyonlar, yatak ve kahvaltılar ve diğerlerinin yanı sıra tatil köyleri bulunmaktadır.

Ayrıca gideceğiniz yerin bir haritasına sahip olmayı da düşünmelisiniz! Böylece oraya vardıktan sonra yolunuzu kolayca bulabilirsiniz. Ayrıca, orada yaşayan veya orada çalışan insanlardan yol tarifi isterken sizin için daha kolay olacaktır. Çünkü her şeyin tam olarak nerede olduğunu bilirler. Bu da onların aradığınız şeyin tam olarak nerede bulunabileceğini veya ne kadar uzakta olduğunu bilmelerini daha olası kılar. Böylece durumlarda isabetli tercihlerde bulunuyor olmak; beraberinde önemli kazanımları getirecektir.

Hafta sonu kaçış rotası oluştururken dikkate almamız gereken bir diğer şey, yanımızda sahip olacağımız şeylerin bir listesinin olması gerektiğidir. Bunun nedeni, seyahatimiz sırasında hiçbir şeyi kaçırmamamızı sağlamak için bunlardan bazılarının çok önemli olmasıdır. Bir de gideceğiniz yerin bir haritasına sahip olmayı da düşünmelisiniz! Böylece oraya vardıktan sonra yolunuzu kolayca bulabilirsiniz. Böylece hafta sonunuzu çok daha keyifli bir şekilde geçirmek konusunda önemli kazanımlara sahip olabilirsiniz.

Haftan Sonu En Popüler 5 Kaçış Rotası Adresi!

Türkiye her zaman en güzel turizm merkezlerine ev sahipliği yapmasıyla ün yapmıştır. Ülkemizin hemen her bölgesinde hafta sonu yapılabilecek pek çok farklı etkinlik vardır. Dolayısıyla hafta sonunda yapılacak çok sayıda aktivite ve çok sayıda farklı tatil yönü karşınıza çıkacaktır. Tam da bu noktada hafta sonu en popüler olan 5 farklı kaçış rotasını aşağıdaki gibi sıralayabiliriz;

  • Foça
  • İznik
  • Ilgaz
  • Bodrum
  • Yedigöller

Hem Deniz Hem Doğa: Foça

Hafta sonunda hem denizin keyfini çıkarmak hem de doğanın keyfini yaşamayı isterseniz; Foça en mantıklı seçenekleri sizlerle buluşturuyor! Üstelik Foça’da en lezzetli balıkları da tadabilirsiniz. Üstelik İzmir’de yaşıyorsanız, Foça’ya gelmeniz çok da zaman almaz! Uygun fiyatlarıyla dikkatleri üzerine çeken Foça, aynı zamanda konforlu konaklama seçenekleriyle de dikkatleri üzerine çekiyor.

Foça; plajlarıyla da ün yapan bir bölge olarak ün kazanıyor. Yine Foça merkezde dahi denize girebileceğiniz bir tatil bölgesi. Dolayısıyla hafta sonu kaçış rotaları arasından Foça her zaman en popüler seçenekler arasında yer alıyor. Foça’da tam olarak keyifli bir şekilde vakit geçirmek konusunda önemli kazanımlara da sahip olabilirsiniz.

Tarih ve Doğal Güzellik Merkezi: İznik

İznik her zaman tarihi dokusuyla ön plana çıkıyor. İznik kendine özgü kültürel yapısıyla da ilgi çekiyor. Geçmişten günümüze pek çok farklı medeniyete ev sahipliği yapan İznik; pek çok tarihi esere de sahip! Bizans dönemine ait pek çok farklı önemli eseri bu bölgede keşfedebilirsiniz. Yine İznik Gölü etrafında yürüyüşler yaparak harika vakitler de geçirebilirsiniz.

İznik Yeşil Cami ve Ayasofya Camisi gibi tarihi yapılara da ev sahipliği yapıyor. Dolayısıyla İznik’te kültürel bir gezinti de yapabiliyorsunuz. Mesela İznik Müzesini ziyaret ederek tam anlamıyla tarihi bir gezintiye çıkabiliyorsunuz. Sadece bu kadar mı? Elbette ki hayır! Bununla birlikte İznik’te hafta sonları düzenlenen trekking etkinliklerine katılarak, güzel bir şekilde vakit geçirebilirsiniz.

Yeşilinin Bin Bir Tonu: Ilgaz

Hafta sonunda çok güzel manzaralar görmeyi istediğinizde ya da yeşilin bin bir tonunu keşfetmeyi istediğiniz zaman Ilgaz en mantıklı seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Bol oksijenli bir ortamda hafta sonu kaçamağı yapmayı istediğiniz zaman Ilgaz mükemmel fırsatları beraberinde getiriyor. Üstelik Ilgaz; yılın hemen her mevsiminde farklı aktiviteler sunuyor.

Ilgaz kış mevsiminde en popüler hafta sonu kaçış rotaları arasında yer alıyor. Yine Ilgaz; kayak yapmayı sevenlere özel alternatif seçenekler de sunuyor. Ayrıca günümüz koşullarında Ilgaz’ın konforlu konaklama seçenekleri konusunda oldukça iddialı olduğunu da rahatlıkla ifade edebiliriz. Tam da bu noktada Ilgaz; harika destinasyon olarak karşımıza çıkıyor.

Bodrum’da Unutulmaz Bir Hafta Sonu Yaşayın!

Bodrum ünü dünya geneline yayılan bir turizm cennetidir. Üstelik Muğla uçak bileti satın alarak; Bodrum’a dünyanın pek çok noktasında gelebilirsiniz. Yine İstanbul Bodrum uçak bileti alarak da İstanbul’dan oldukça pratik bir şekilde Bodrum’a geçebilirsiniz. Bodrum sadece merkezinde değil; Gümüşlük ve Yalıkavak gibi bölgeleriyle de harika tatil fırsatı sunuyor!

Yine Bodrum gezilecek yerler konusunda her zaman ayrıcalıklı fırsatların adresi konumunda yer alıyor. 1406 ile 1522 yılları arasında Saint Jean Şövalyeleri tarafından kurulmuş olan Bodrum Kalesi; ziyaretçilerini büyülüyor. Yine Mausoleion Anıt Müzesi de her zaman en popüler olan gezi rotaları arasında bulunuyor. Üstelik Bodrum eşsiz güzelliklerle dolu kumsallarıyla da sizi her zaman bekliyor!

Yedigöller’de Mükemmel Bir Hafta Sonu Yaşayın!

Harika bir kaçış rotası olarak karşımıza çıkan Yedigöller; hafta sonları sevdiklerinizle birlikte gidebileceğiniz harika destinasyonlar arasında yer alıyor. Yedigöller her mevsim kendine özgü güzellikleri içeriğinde barındırıyor. Ancak özellikle de sonbahar mevsiminde Yedigöller tam anlamıyla büyüleyici bir atmosfere bürünüyor.

Yedigöller 7 güzel gölün bir araya gelmesiyle oluşmuş harika bir doğal alan olarak karşımıza çıkıyor. İstanbul ve Ankara gibi şehirlere yakın sayılabilecek bir konumda yer alan Yedigöller; tam olarak huzur veren bir ambiyansa da sahip! Buradaki bungalov evlerde konaklayabilir ya da kendi çadırınızda çadır kampı yapabilirsiniz. Böylece doğayla iç içe bir hafta sonunu yaşamanın keyfini yaşayabilirsiniz.

Hafta Sonu Tatillerini Planlarken Dikkat Edilecekler

Hafta sonu kaçış rotasını belirlediyseniz artık dikkat etmeniz gereken birkaç kritik aşama vardır. Bu aşamada yanınızda bulundurmanız gereken ilk şey, her türlü arazide sorunsuz ve rahat bir şekilde yürümenize yardımcı olabilecek iyi bir çift ayakkabıdır. Ayrıca hava değişiklikleri veya öngörülemeyen durumlar için fazladan kıyafetiniz olmalıdır. Uzun yolculuklarda ya da bir yerde saatlerce beklemekte vakit geçirmenize yardımcı olabileceği için en sevdiğiniz kitabı da yanınızda taşımalısınız.

Hafta sonları geldiğinde hepimiz rahatlamak ve iyi vakit geçirmek isteriz. Aileniz veya arkadaşlarınızla bir gezi planlıyorsanız, gitmeden önce bazı şeyleri düşünmeniz önemlidir.  Seyahatiniz için yola çıkmadan önce, seyahatinizi daha keyifli hale getirecek gerekli tüm eşyaların yanınızda olduğundan emin olun. Örneğin kamp ve yürüyüş yapacaksanız çadırınızı, yemeğinizi ve diğer ihtiyaçlarınızı yanınıza almanız önemlidir. Bu alanda hafta sonu tatil rotasına havayoluyla gidecekseniz uçak biletinizi de erkenden almalısınız. Hepsiburada Seyahat ile uçak biletinizi son derece pratik bir şekilde alabilirsiniz.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.