DOLAR 32,5572 0.21%
EURO 34,9756 -0.01%
ALTIN 2.457,550,89
BITCOIN 20921281,42%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İddaa Sistem Nedir? İddaa ve At Yarışı Nereden Oynanır?

İddaa Sistem Nedir? İddaa ve At Yarışı Nereden Oynanır?

ABONE OL
Kasım 7, 2022 08:32
İddaa Sistem Nedir? İddaa ve At Yarışı Nereden Oynanır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Spor Toto Teşkilatı’nın resmi oyunu olan iddaa, yurt içi ve yurt dışındaki liglerde, farklı spor dallarındaki müsabakaların sonuçlarını tahmin etmeye dayalı bir oyundur. Haftalık olarak yayınlanan spor oyunlarında kimin kazanacağı ya da beraberlik sağlayacağı hakkında tahminlerde bulunulan, sonucunda da maçların oranı kadar kazanç elde edilen şans oyununa iddaa denilir. Sistem ise sözlüksel anlam olarak yol, yöntem anlamlarını ifade eder.

İddaa oynamak için belirlenen spor dalında en az 4 tane maçın tahmininde bulunulursa ve bu şekilde iddaa oynanırsa 4 maçtan daha fazlası kadar yanılma payı artar. Kısacası iddaa oyununa özel maçların dışında en az 4 tane maç oynama zorunluluğu vardır. Oynanılan maç sayısı arttıkça dolayısıyla yanılma payında da artış olur. Etrafınızda bulunan pek çok kişi iddaa oynayarak kazanç sağlayabildiği gibi, bazı kişiler de kazanç sağladığı kadar oyun da kaybeder. 

İddaa Sistem Nedir?

Oyunlardaki şans miktarını artırmak ve kaybedilen maçları telafi edebilmek için iddaa sistem tercih edilir. İddaa sistem sayesinde kupon kaybetme riski en aza indirilir. İddaa oyuncuları sistem sayesinde kendilerine yanılma payı bırakmış olur. Bu noktada iddaa sistemin hesaplamalarında birtakım karışıklıklar karşımıza çıkabilir. Bu nedenle iddaa sistem nedir? İddaa sistem nasıl oynanır? İddaa sistem ile kazanılan para nasıl hesaplanır? İddaa sistemin avantajları ve dezavantajları nelerdir? İddaa ve at yarışı nereden oynanır? İddaa sistemle ilgili karışıklıkları gidermek ve bu sistemi daha iyi anlayabilmek için gelin bu sorulara birlikte bakalım.

İddaa Sistem Nasıl Oynanır?

İddaa sistem, iddaa kuponlarının en altında bulunan kısımda yer alır. Kuponun alt kısmında “SİSTEM” yazar ve 0’dan 15’e kadar sayılar vardır. İddaa oyuncusu hangi sistemde oynamak isterse o sayı karalanır. Örneğin, 5 maç oynanılan kuponda sistem alanında 4 karalanırsa ikramiye elde edebilmek için en az 4 maçı bilmek gerekir. Burada sistem 4 işaretlenmesi, iddaa oyuncusuna 1 maç yanılma hakkı tanır. Bu işlem 6 maç üzerinden gerçekleştirildiğinde yine sistem 4 işaretlenirse en az 4 maç doğru şekilde tahmin edilmelidir. İddaa içerisinde yanılma payı arttıkça kuponun bedeli de artış gösterir. Bunun yanında diyelim ki 7 maç içerisinden 3, 4 ve 5 işaretlenirse kazanç sağlayabilmek için en az 3 maçın doğru tahmin edilmesi gerekir. Bu noktada da 3 maç doğru tahmin edilirse ayrı, 4 maç doğru tahmin edilirse ayrı, 5 maç doğru tahmin edilirse ayrı kazançlar elde edilir.

Öncelikle iddaa sistemi iyi bilmek ve kavramak, haftalık spor oyunlarındaki iddaa kazanma şansını artırır. Böylece daha fazla kazanç elde etme imkanı sağlanır. Çünkü iddaa sistem, iddaa oyuncularının kuponlarından sistemli olarak kazanç sağlamasına imkan tanır. Bu nedenle son dönemlerde de iddaa sistem oldukça rağbet görmektedir. Aslında sistem, iddaa kuponlarının en karmaşık tahminidir. Ama en çok da kazandıran tahminidir. İddaa kuponu içerisinde birden fazla maça iddaa oynayıp tek maç kaybedilse bile iddaa sistem sayesinde para kazanılır. Sistem kişiye yanılma payı tanır.

İddaa kuponlarında pek çok kişi tek maçtan dolayı kaybeder. Ancak bu kupon sistem şeklinde oynanılmış olursa bir maçtan ziyade birden fazla maçtan da kaybedilse kazanma ihtimali olacaktır. Bu nedenle iddaa sistem hesaplama oldukça önemlidir. Örneğin, 5 tane maçtan 3 maçlık bir kupon oluşturulmak istendiğinde kalan hangi 2 maçı eleme konusunda kararsızlık yaşadınız. Bu 5 maçı sistem 3 ile oynayarak 5 adet tahminden çıkarılabilecek tüm 3 maçlı kuponları iddaa sistem sayesinde görebilirsiniz.

İddaa tahminlerinde bulunurken sistem oynanılan kuponlarda bir maç banko olarak da işaretlenebilir. Böylece banko olarak işaretlenen maçın kesin tutacağı yönünde tahminde bulunulmuş olur. Örneğin, 5 maç içerisinden 3 tanesi sistem olarak oynandığında 3 maçtan bir tanesine banko denilirse banko denilen maçın haricinde 3 sistem maçının da tutması gerekir. Sistem olarak oynanılan bir kuponda özellikle düşük oranlı bir maçta banko denilirse kupon bedeli de düşürülebilir. Çünkü sistemden banko olarak belirtilen maç eksiltilmiş ve yapılacak kupon sayısı azaltılmış olur.

Yine oynanılan kupona karşılık gelen ikramiyeyi katlamak için kullanılan katsayıya misli denilmektedir. Örneğin, hazırlanmış olan kuponda misli değeri 250 olarak tercih edilirse, iddaa oyuncusu kuponuna 250 TL yatırmış olur. Misli sayesinde hazırlanılan kuponda belirtilen ikramiye oranının 250 misli kazanılabilir.

İddaa Sistem İle Kazanılan Para Nasıl Hesaplanır?

İddaa sistemin karmaşıklıklarından bir tanesi de sistemden ne kadar para kazanabileceği konusudur. Bunun için yatırılan kuponun altında görülen tahmini kazanç sağlanması için tüm maçların tutması gerekir. 3 maç oynanılan bir kuponda 5 maçın sadece 3 tanesi tutarsa hesaplama işlemi için sadece bu 3 oranı ile çarpmak gerekir. 4 tane maç tutarsa kaybedilen maç devre dışı bırakılır ve kazanılan maçların oranı dikkate alınır.

İddaa sistemde kupon bedeli ve toplam kazanç bedeli şu formüllerle hesaplanır:

Kupon bedeli = Üretilen kolon sayısı x Kolon bedeli

Toplam kazanç = Kazanan kolon bedeli x Doğru tahmini yapılan maçların oranları

İddaa Sistemin Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

İddaa sistem ile pek çok avantaj elde edilebilir. Öncelikle bu sistem sayesinde iddaa oyuncuları yanılma payına sahip olurlar. Böylelikle de ikramiye kazanma olasılıkları da artırmış olur. Ayrıca iddaa kuponunda araya riskli ve yüksek oranlı maçlar eklenebilir ve kupon oranı da bu sayede yükseltilebilir. Bu da daha fazla ikramiye alma şansını beraberinde getirir. İddaa oyununda banko seçeneği ile daha az kupon bedeli ile daha fazla ikramiye kazanma şansı elde edilir. Tabi bu durum beraberinde riski de artırmış olur. Ayrıca iddaa sistemde iddaa oyuncuları yanılma paylarını artırdıkça daha yüksek kupon bedeli ödemek durumundadırlar. Bu da sistemdeki maçların tutmama durumunda kupon bedelinin yüksek olmasından kaynaklı daha fazla kaybedilmesine neden olabilir.

İddaa ve At Yarışı Nereden Oynanır?

İddaa, spor bilgilerinin doğru tahmin edilebilmesine dayalı olan ve bu tahminleri kazanca dönüştüren bir tahmin oyunudur. Futbol, basketbol, voleybol, tenis gibi tüm spor branşlarında iddaa oyunu oynanabilir. Bir kuponda en fazla 20 maç seçim tercihi yapılabilir. 18 yaşını doldurmuş her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Türkiye’de 81 ilde yer alan sabit bayi ve diğer bayilikler üzerinden iddaa oyunu oynayabilir.

Türkiye’de at yarışlarını düzenleyen Türkiye Jokey Kulübü (TJK) aracılığı ile resmi ve yasal programlar dahilinde oynatılan müşterek bahis oyunu, at yarışlarıdır. At yarışlarına ait sonuçların tahmini üzerine oynatılan bu oyunların kazancı, vergi ve kesintilerin toplam hasılattan düşülmesi sonucunda elde kalan gelirin doğru sonucu tahmin eden kişiler arasında müşterek şekilde paylaştırılması ile elde edilir. At yarışları Türkiye Jokey Kulübü Tv ile yani TJK Tv’de takip edilebilir. TJK TV canlı olarak izlenip at yarışlarının canlı yayın olarak da takibi yapılabilir. Aynı zamanda haftalık koşu özetleri de TJK TV’de izlenebilir. Yine at yarışlarında da bayilikler üzerinden at yarışı oyunu oynanabilir.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.