DOLAR 32,4106 0.23%
EURO 35,6808 0.55%
ALTIN 2.325,120,27
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kartepe Gönül Dağı Türküleri İle Coştu

Kartepe Gönül Dağı Türküleri İle Coştu

ABONE OL
Eylül 9, 2022 11:30
Kartepe Gönül Dağı Türküleri İle Coştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kartepe Belediyesi tarafından düzenlenen 6.Uluslararası Unutulmuş Değerler Festivali’nde sahne alan Eser – Ezgi Eyüboğlu kardeşler Kartepelileri Gönül Dağı türküleriyle coşturdu.

 

Kartepe Belediyesi 6.Uluslararası Unutulmuş Değerler Festivali’nin ikinci gününde Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, AK Parti Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek’e unutulmuş değerler standlarını gezdirerek, etkinlik hakkında bilgi verdi. 

 

ZEYBEK VE KOCAMAN STANDLARI GEZDİLER

45 zanaatkarın standlarını inceleyen Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman ve AK Parti Milletvekili Av.Emine Zeybek, eserler hakkında bilgi aldılar. Festivalde Çömlekçilik, deri kırk yama yapımı, filografi, tesbih oltu taşı, bakırcılık, telkâri, ney başpare yapımı, lületaşı, teşbih, sepet örücülüğü, baston yapımı, kemik tarak, keçe, bıçakçılık, cam üfleme, ahşap kaşık yapımı, ebru, teship, minyatür, telkırma, işleme nakış, kandıra bezi, el ürünü takı çanta, geleneksel giysili bebek, süs kabak yapımı ve takı tasarım ustaları eserlerini görücüye çıkardılar.      

 

AKYÜZ ÖDÜLLERİ VERDİ

Kartepe Kent Meydanı’nda düzenlenen festivalin ikinci günü Arnavutluk Tiran Kaltersia Halk Dansları Grubu gösterisi ile başladı. Hacivat – Karagöz ve palyaçoların gösterisi sonrasında sihirbaz gösterisi büyük ilgi gördü. Kartepe Belediyesi Başkan Vekili Orhan Akyüz, festival alanında çocuklar için düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerini verdi.

 

DERECEYE GİRENLER

Çuval Yarışmasında birinci Berkay Tuna, ikinci Utku Aka ve üçüncü Ali Burak, Yumurta Yarışında birinci Muhammed Karaduman, ikinci Mehmet Fatih Düzü ve üçüncü Kerem Aydın, İp Atlama Yarışmasında birinci Enis Karaduman, ikinci Almanbet Doğdurbales ve üçüncü Ramazan Aydın oldu. 

 

KOCAMAN’DAN ÇİÇEK

Unutulmuş Değerler Festivali’nde sahne alan Eser – Ezgi Eyüboğlu’na çiçek veren Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman “Kartepemize geldiğiniz için çok teşekkür ederim. Sizlerle burada olmak büyük bir keyiftir. Türkiye olarak çok köklü bir tarihe sahibiz. Türkülerimiz bizim en önemli değerlerimiz arasındadır. Sizler sayesinde türkülerle hasret giderdik. Sizlere çok teşekkür ederiz. Değerlerimizi unutmayalım” dedi.

 

ÖDÜL – Kartepe Belediye Başkan Vekili Orhan Akyüz, dereceye giren çocuklara hediyelerini verdi.

 

GRUP –  Unutulmuş Değerler Festivali’nde Tarık Genç ve grubu tasavvuf müziği konseri verdiler.

 

EMNİYET – Kartepe İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Kartepelileri bilgilendirmek amacıyla stand açıldı

 

GÖSTERİ – Unutulmuş Değerler Festivali’nde çocuklara yönelik gösteriler büyük ilgi gördü.

 

ZEYBEK – AK Parti Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek, standları gezerek ustalardan bilgi aldı.

 

AİLE – Unutulmuş Değerler Festivali’nde Kartepeliler aileleriyle birlikte geldiler

 

OKÇULUK – Unutulmuş Değerler Festivali’nde okçuluk büyük ilgi gördü

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.