DOLAR 32,5754 0.26%
EURO 34,9901 0.04%
ALTIN 2.458,880,94
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Online Okul Alışverişi

Online Okul Alışverişi

ABONE OL
Eylül 14, 2022 09:46
Online Okul Alışverişi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Okula dönüş heyecanı başladı! Okulların açılma günü giderek yaklaşırken öğrenci ve velileri okul alışverişi telaşı sardı. Öğrenciler bir yandan tüm eksikliklerini tamamlamaya çalışıyor, veliler ise bir yandan çocuklarının en iyi şekilde gelecek eğitim öğretim yılına en iyi şekilde hazırlanmaları için ellerin gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorlar. 3 aylık tatilin ardından eksiklikleri tamamlamak da pek kolay olmuyor. Kırtasiye fiyatları tüm sektörlerde olduğu gibi oldukça artmış durumda. Bu nedenle, veliler ve öğrenciler online kırtasiye alışverişi yapmaya yöneliyorlar. Pandeminin de yeniden hızla artmasıyla birlikte online kırtasiye alışverişi öğrenci ve veliler için mantıklı görünüyor. Biliyorsunuz ki online alışveriş çok kapsamlı ve uçsuz bucaksız bir nehir. Bu nedenle online alışverişinizi planlarken liste yapmanızı kolaylaştıracak konuları sizin için sıraladık.

  1. Kırtasiye Malzemeleri

Alışveriş listesine başlarken, olmazsa olmazımız kuşkusuz kırtasiye malzemeleri. Peki kırtasiye malzemeleri denilince neleri listemize eklemeliyiz?

  •  İlk olarak listeye ekleme yapmaya defterlerden başlayabiliriz. Derslerimizin içeriğine göre çizgili veya kareli defterler seçimi yapabiliriz. Daha sonra müzik, resim gibi dersler için de listeye eklemeler yapabiliriz.
  •  Kalem seçimizi isteğimize göre kurşun veya uçlu olarak yapabiliriz. Daha güzel not almak için renkli kalemleri listenize eklemeyi unutmayın.
  •  Diğer listeye ekleyebileceğimiz kırtasiye malzemelerini ise; silgi, dosyalar, cetvel, kalemtıraş, makas, oyun hamuru, etiket, zımba olarak sıralayabiliriz.

Tüm bu kırtasiye malzemelerini alışveriş yapacağınız sınıf, kademeye göre çeşitlendirebilirsiniz. Online kırtasiye alışverişi yaparken seçenekler daha çok olacağı için hem yorulmadan hem de zevkinize uygun şekilde kırtasiye alışverişinizi tamamlayabilirsiniz.

  1. Okul Çantası

Okul çantası kız ve erkek çocukları oldukça heyecanlandırıyor. Veliler okul çantasının sağlaması gereken özellikleri düşünürken erkek öğrenciler en havalı, kız öğrenciler ise en süslü çantayı arıyor. Erkek okul çantası kategorisine baktığımızda havalı arabalar, cesur kahramanlar veya hayvan resimleri dikkat çekiyor. Buna ek olarak, erkek okul çantası kategorisinde mavi ve siyah renkler ön planda olurken kız okul çantası kategorisinde daha çok pembe renk tonları ön planda oluyor. İnternette de okul çantası seçeneği oldukça fazla bulunuyor. Günümüzde veliler öğrencileri için hem en hesaplı hem de en dayanıklı okul çantasını arıyor. Okul çantası alırken veliler aşağıdaki noktalara dikkat etmelidir:

  •  Okul çantasının boyutu öğrencinin fiziksel özelliklerine uygun olmalı
  •  Çantanın içinde bölmeler bulunursa öğrenciler çantayı daha rahat kullanabilir.
  •  Yumuşak materyalden yapılan, bel ve omuz desteği olan çantalar öğrenciler için daha iyi bir seçecek olacaktır.
  •  Çantanın kalitesi kadar önemli olan bir diğer konu ise çantanın içine taşıyabileceğinden fazla yük koymamaktır.
  •  Okul çantasında bulunması gerekenler ise kitaplar, defterler, kalem kutusu ve matara olarak sıralanabilir.
  1. Temel Okul Eşyaları

Okula dönüş alışverişimizi online yaparken temel malzemeleri bazen unutabiliyoruz. Okul açıldığında ihtiyaç duyabileceğimiz temel malzemeleri su matarası, resim çantası, kalemlik, beslenme örtüsü, beslenme çantası, beslenme kabı ve sırt çantası olarak sıralayabiliriz. Bu kategorilerde de kız ve erkek öğrenciler için seçenekler oldukça fazla.

  1. Öğrenciler için Hijyen Malzemeleri

Pandemi hijyenin önemini bize bir kez daha hatırlattı. Hijyen sosyal hayatın tüm alanlarında kuşkusuz en önemli faktörlerden biridir. Bu yüzden öğrencilerin okul çantalarından hijyen malzemelerini eksik etmemeleri gerekiyor. Temel olarak öğrencilerin çantalarında bulundurmaları gereken hijyen malzemelerini kolonya, el dezenfektanı, maske, ıslak ve kuru mendiller olarak sıralayabiliriz.  Öğrenciniz okula başladığında da bu tür hijyen malzemelerini sık sık ve yeteri kadar kullanmaları gerektiğini hatırlatmanız gerekiyor. Öğrenciler bazen okul yoğunluğunda hijyene dikkat etmiyor ve bunun sonucunda çeşitli hastalıklar kaçınılmaz oluyor. Gereken durumlarda dilerseniz öğrencinizin öğretmenlerinden bu konuda destek alabilirsiniz. Ayrıca, online okul alışverişi yaparken hijyen malzemeleri sık sık fırsat ürünleri kategorilerine giriyor ve genellikle hijyen malzemeleri normal market fiyatlarının çok altına bulunabiliyor. Bu indirimleri takip ederek fırsat ürünlerinden yararlanabilir ve bütçenizi bu konuda çok fazla aşmamış olursunuz.

  1. Kıyafet Alışveriş Listesi

Kıyafet alışverişimizi de online olarak yapmak mümkün. Kıyafet alışverişi yaparken listemize okul üniformasını, beden eğitimi dersleri için eşofman, günlük ayakkabı, spor ayakkabı, kız öğrenciler için toka, yedek kıyafetleri eklemeyi unutmayalım.

Okula dönüş günleri yaklaşırken listenizde bulunması gerekenleri bu şekilde sıralayabiliriz. Peki online okul alışverişi yaparken nelere dikkat etmeliyiz?

  • Eğer okulunuz size bir liste verdiyse bu liste işini oldukça kolaylaştıracaktır. Eğer elinizde bir liste yoksa internetten çocuğunuzun kademesine göre bir liste bulup ihtiyacınız olanları işaretleyerek online alışverişinize başlayabilirsiniz
  • Listede çocuğunuz okulda ihtiyaç duyacağı her şeyin olduğundan emin ol. Online alışverişin güzel yani aklınıza geldikçe eksiklikleri tamamlayabilirsiniz. Su mataraları, kız ve erkek çocuklar için okul çantaları, beslenme çantası, ayakkabı ve giysiler listenin olmazsa olmazları. Kıyafet alışverişi yaparken eğer hali hazırda öğrenciniz için üniforma bulunuyorsa bedenin olup olmadığını kontrol etmekte fayda bulunuyor.
  • Mümkünse yazın erkenden stok yapmaya başlayın. En uygun aylar kuşkusuz temmuz ve ağustos. Gelecek aylarda fiyatların sezon fiyatlarına döneceğini unutmayın.
  • En iyi fırsatlar için belirli ürünlerde indirim beklemeniz gerekebilir, bu nedenle sık sık alışveriş yapmaya hazır olun. En son fırsatları ve hırsızlıkları aldığınızdan emin olmak için en sevdiğiniz okula dönüş perakendecilerinden gelen promosyon e-postaları için kaydolabilirsiniz.
  • Okula dönüş malzemelerinde daha iyi indirimler için, son dakika indirimlerinden büyük kazanç sağlayabilirsiniz. Online mağazalar rafları boşaltmaya ve bir sonraki satış sezonuna girmeye hazırlanırken okul malzemelerini en alt şekilde fiyatlandırılır. Yine de dikkatli olmakta fayda var, çünkü düşük fiyatlarda bol miktarda ürün bulabilmenize rağmen, ihtiyacınız olan her şeyi bulamayabilirsiniz. Çocuğunuzun çok özel malzemelere ihtiyacı varsa veya yalnızca belirli türde bir defter kullanılacaksa, muhtemelen önce o malzemeyi almak ve ekstra olan parçaları okulun ilk gününden hemen önce veya sonra stoklamak daha iyi olacaktır.
  • Online ürün satın almadan önce birçok mağazada okula dönüş fırsatlarını bulunur. Bu fırsatlar size zaman ve para kazandıracak güzel bir ipucudur. İlk olarak sadece alışveriş listenizi yapın ve daha iyi fırsatlar bulmak için farklı mağazaları ziyaret edin. Listenizdeki her bir ürün için en iyi fiyatı bulmak için not alabilirsiniz.
  • Birçok insan diğer online alışveriş türlerinde olduğu gibi online okul alışverişi yaparken de akşam saatlerini tercih ediyor. Online okul alışverişi için genellikle 19:00’dan sonraki saatler tercih edilirken; mobil cihazlardan yapılan alışverişlerin yüzde 40’ı 19:00-23:00 saatleri arasında gerçekleşiyor. Bu da bu saatlerde daha çok fırsat yakalayabileceğiniz anlamına geliyor.
  • Online kırtasiye alışverişi yaparken iyi kaliteye sahip okul malzemelerinin her zaman pahalı olması gerekmediğini unutmayın. Ayrıca öğrencinizin ve okulun tam olarak istediği malzemeleri edinmek için öğrencilerin öğretmenleriyle iletişime geçmeniz ve çocuklarınızın bu yıl gerçekten ihtiyaç duymadığı ürünleri satın almaktan mümkün olduğunca kaçınmanız gerekir.
  • Bunlara ek olarak online kırtasiye alışverişine başlamadan önce bütçenizi belirlemeli ve belirlediğiniz bütçeye bağlı olmanız gerekiyor. Online kırtasiye alışverişi yaparken hangi mağazaların uygun fiyat ve kalitede satış yaptığını düzenli olarak kontrol etmek ve online fiyatları ve mağazaların vermiş olduğu teklifleri karşılaştırmak bütçenizi aşmama konusunda gerçekten size yardımcı olacaktır.
  • Çocuğunuz hangi kademede okursa okusun, online kırtasiye alışverişine başlamadan önce iyi alışverişe yönelik iyi bir plan yapmak şüphesiz başarının anahtarı olacaktır. Unutmayın ki yaptığınız alışverişle çocuğunuza mükemmel bir öğrenme ortamı yaratacaksınız.

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.