DOLAR 32,2631 -0.01%
EURO 34,7194 -0.03%
ALTIN 2.402,640,11
BITCOIN %
İstanbul
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AKRA Gran Fondo Bisiklet Yarışları'na doğru

AKRA Gran Fondo Bisiklet Yarışları'na doğru

ABONE OL
Nisan 26, 2024 16:10
AKRA Gran Fondo Bisiklet Yarışları'na doğru
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Bu sene 6’ncısı düzenlenecek olan AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum Bisiklet Yarışları öncesinde basın toplantısı gerçekleştirildi.
 
Antalya Akra Otel’de yapılan basın toplantısına, Antalya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürü Candemir Zoroğlu, Proje Koordinatörü Haluk Özsevim, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Fatih Kabadayı katıldı.
 
“Mavi ve Yeşil’in bir parçası ol” sloganı ile Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kemer’de düzenlenecek olan yarışlara, 580 sporcu katılacak.
 
2018 yılından bu yana doğal güzelliklerin içinde amatör yol bisikletçilerini buluşturan organizasyonda, dünyanın birçok ülkesinden gelen bisikletçiler, finişi görmek için mücadele verecek.
 
Kemer Mustafa Ertuğrul Aker Parkı’ndan start alacak ve aynı noktada sona erecek 98 ve 49 kilometrelik 2 ayrı parkurdan oluşan organizasyon, renkli görüntülere ve mücadeleye sahne olacak.
 
Yarışlar öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Antalya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, güzel bir organizasyon yapmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, “Bisiklet sporunu destekleyecek amatörlerin katılacağı bir yarış. Bisikletin alt yapısı olarak görmemiz gerekiyor ve Gran Fondo yarışlarına önem vermemiz gerekiyor. Antalya Valiliği olarak spor organizasyonların her zaman destekleyicisiyiz.” Dedi.
 
Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ise turizmi çeşitlendirmek gerektiğini vurgulayarak, “Bunun başında da spor turizmi geliyor. Bisiklet parkurumuzla Kemer pilot bölge oldu. Geçim kaynağımız turizm. Turizmi çeşitlendirmemiz lazım çünkü 6-7 ay arasına sıkıştı. Bunun için de spor turizmi çok önemli. Bu tarz organizasyonlar şehir tanıtımı için güzel oluyor. İnsanlar doğal güzellikleri yerinde görüyor ve ülkelerine gittiklerinde başkalarına anlatıyor. Herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor ki ülkemizde daha iyi spor karşılaşmaları yapılsın. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.